Ja til barnearbeid i Norge!

Barna er vår viktigste ressurs. Så sant så sant. -Og dessuten en hel del bortkastede årsverk. Jeg vil slå et slag for litt ærlig barnearbeid her i Kongeriket Norge. Vi synes jo det er så søtt når barna er veslevoksene.

Ta barnet ditt på alvor
Det er viktig å ta barna våre på alvor. Det ville jo løst en hel haug av floker i dagens «moderne» samfunn. Vi burde se imot det VI definerer som U-land og ta litt nyttig lærdom.

100% av fremtiden
Barna får da en glimrende mulighet til for eksempel å bidra i miljøløftet. Det er jo liksom ”for barna” og ”deres fremtid” vi gjør dette, ikke sant? Da skulle det jo bare mangle at de tok i et tak selv. De må jo lære at ikke noe er gratis her i verden. Alle mann til pumpene!

Nå som det skal satses sånn på kollektiv-transport, kan jo de eldste barna kjøre buss og trikk, mens de yngste kan være konduktører. Det er jo også veldig praktisk, -så trangt som det er om plassen. Og trafikken blir ikke værre enn med dagens kamikaze-chauffeur’er.

De kunne også kjørt alle fergene i landet vårt. Fordi de drikker mindre og kan umulig seile opp i fjære-steinene oftere enn dagens fergemenn.

På fly er det også best og være liten. Storesøster kan selge taxfree-varer fra babyvogna med lillebror oppi. Og da tror jeg sannelig det ville blitt mulig å få se en av de derre flytevestene faktisk blåse seg opp under sikkerhets-briefingen også.

Nei vettu hva. Dette er helt genialt -om jeg får si det selv.

Ressurs for eldreomsorgen
I hjemmetjenesten har vi jo latt litt større barn dele ut livsviktige medisiner i årevis. Hvorfor ikke organisere det hele som offisiell politikk? Vi vet jo fra før at det umulig kan skje noe kritikkverdig i eldreomsorgen uten at vi sporenstreks hører om det. -Her i dette frie demokratiet hvor alle sykehjems-ansatte er fri som fuglen til å si akkurat hva de mener, uten å tenke på represalier fra overordnede overhodet.

Og så flott for alle pårørende til de på sykehjemmene da. Vi er jo så flinke til å besøke våre eldre på instutisjonene. Der sprudler det jo nærmest over styr av livlig stemning og besøkendes varme latter. Det reneste tivoli er det. Barna kunne hatt en dempende effekt på all denne utagerende festingen.

 Med barnas hjelp kan vi kanskje få bukt med all denne sytingen om bading FLERE ganger i uka og noen og snakke med til enhver tid. Ved å putte dem inn i eldre-omsorgen, kan jo de gamle bade, splasje og leke ute så mye de vil. En fin spin-off av dét er at vi i midterste generasjon kan få bedre tid til å ikke besøke dem. Og tid er penger.

 

Hjelp til selvhjelp
De minste kan også bygge barnehagebrakkene sine selv, under oppsyn av større barn naturligvis. Så vi er sikre på at det hele ikke detter ned i hodet dem, -sånn som når vi voksene gjør det.

Basert på forrige avsnitt, ville jo en sammenslåing av barnehage, skoler og eldreomsorgen både vært enklere og bedre samfunnsøkonomi.

Ja helt utvilsomt – jeg er definitivt inne på noe her. Så la oss sette ungene i sving i arbeidslivet før selvstendigheten tar dem. Hvorfor vente? De blir ikke noe yngre de heller..

Dette innlegget ble publisert i Livets skole, Smiley, Synsing. Bokmerk permalenken.

3 svar til Ja til barnearbeid i Norge!

  1. esania sier:

    Why not, kanskje like så greit å lære opp barna å ta vare på oss når vi blir gamle og skrøpelige.. Spørs om det er penger igjen når de berømte «68-erne» har tatt sitt, da er kanskje våre søte små det beste kortet å satse på? 😉

  2. runeaag sier:

    Heisann Esania. Velkommen til TGT.

    Det spørs det ja gitt.. Fremtiden kommer jo til å koste så mye at vi ikke har råd til å ta kostnaden med dagens samfunn -iflg. de med pengesekken. Nevner i fleng «on top of my head» infrastruktur, helse, psykisk helse, eldreomsorg, barnevern og skole. Det eneste de ikke er villig skjære ned på er naturligvis egne administrative stillinger.

    Sikkert litt ufint å skyve barna foran meg sånn, men prøvde på denne måten bare å si at selv barn kunne løst noen voksenoppgaver bedre enn mange voksene gjør i dag, hehe. Mvh Rune

    • esania sier:

      Et litt skrått blikk på verden er ikke å forakte det 🙂 Og med tanke på at vi den siste tiden har sett mange sandkasser (les: hestehandel som har foregått over det ganske land for å få en smule makt etter valget), så virker det periodevis særdeles barnslig. Barna kunne nok ha fiksa det like lett ja 😀

Si din mening